FÅ SVAR PÅ DINA FRÅGOR

Precis som människor kan hundar vid olika tidpunkter behöva extra näring. Till exempel har en växande valp ett behov av essentiella fettsyror som fiskolja som är rik på DHA och är bra för hjärnans utveckling. Det samma gäller till exempel äldre hundar där speciella näringsämnen kan hjälpa den åldrande hundens allmänna hälsa. När hundar drabbas av särskilda åkommor, som hud- och pälsproblem eller rörlighetsproblem kan näringstillskott ofta ha en positiv inverkan på åkomman. Ingredienser som zink och biotin är kända för sina positiva egenskaper för hud och päls. Fler och fler veterinärer och hundägare ser fördelarna med att ge sina hundar fodertillskott.
Att ge VitalChew till din hund är ett bra sätt att knyta an till ditt sällskapsdjur. Vi är säkra på att din hund kommer att älska godsaken du ger honom/henne. Ge VitalChew i samband med måltid. I vissa fall när din hund inte ännu är bekant med den annorlunda konsistensen på VitalChew, kan du ge dosen ovanpå din hunds mat i skålen tills han/hon har vant sig vid VitalChew.
VitalChew har en konsistens som hundar inte är bekanta med. Det här är oftast anledningen till att hundarna avvisar sitt första eller andra intag av VitalChew. Du kan också prova att lägga VitalChew ovanpå maten du ger eller så kan du prova dela dosen i två delar. Det här kan hjälpa mindre hundar med de första intagen. När din hund väl har ätit ett par doser kommer han eller hon att vilja ha fler eftersom de älskar smaken.
Ja, VitalChew kan ge biverkningar. VitalChew Skin + Coat innehåller zink och detta har rapporterats som orsaken till biverkningar i fåtall fall, särskilt hos hundar som har känslig mage. De vanligaste biverkningarna är illamående, uppkastingar och diarré. Illamåendet kommer vanligtvis kort tid efter intagning av tabletten, detta kan resultera i uppkastingar och illamående under ca 30-60 min. Detta är inte farligt men kan vara obehagligt för hunden. Många hundar reagerar mycket mindre vid intagning av den andra tabletten och vid det tredje intaget kan det vara helt borta. Vi rekommenderar att ge VitalChew Skin + Coat under en sammanhängande period och helst direkt efter måltid för att undvika biverkningar så mycket som möjligt.
Förstklassigt hundfoder innehåller oftast all näring som din hund behöver. När din hund är livlig, frisk och glad är det inte nödvändigt att ge din hund VitalChew. Ibland behöver hundar extra näring för att hålla sig friska, precis som vi människor när vi tar (multi)vitaminer eller andra kosttillskott för att hålla oss friska. På samma sätt ger VitalChew de essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler din hund behöver för att hålla sig absolut bästa form. Utöver detta har VitalChew olika produkter för olika åkommor som led- och rörelseproblem och hud och päls som ger din hund omsorgsfullt utvalda ingredienser som vetenskapligt bevisat har effekt på dessa åkommor.
Du kan vara säker om du följer instruktionerna på förpackningen som anger en VitalChew per dag. Doseringen av ingredienser i VitalChew är omsorgsfullt utvalda tillsammans med specialister på djurfoder, inom säkerhetsintervall fastställda i vetenskaplig forskning. Doserna är noggrant uträknade för att VitalChew ska kunna ges utöver din hunds vanliga mat.
Efter 4-6 veckors användning av VitalChew bör du se tecken på förbättring så som mindre kliande hud, bättre matsmältning, minskad oro eller bättre rörlighet för hundar med artrit. Om du inte ser någon förbättring, kan du försöka dubbla dosen under ytterligare 3 veckor.
Vi har 4 produkter i 7 olika varianter; En produkt för valpar, en produkt för hud- och pälsproblem i två olika utföranden (en för små hundar och en för medelstora/stora hundar), en produkt för led- och rörelseproblem i två olika utföranden (en för små hundar och en för medelstora/stora hundar), och en produkt för äldre hundar i två olika utföranden (en för små hundar och en för medelstora/stora hundar).
Rekommenderat försäljningspris är 179 kr.
VitalChew-produkterna tillverkas exklusivt för Kruuse A/S under väldigt strikta förhållanden av ett norskt företag vid namn Ayanda Concordix AS. Deras produktionsanläggning ligger i Andenes i Norge, vilket ligger ovanför Polcirkeln.
Calanus finmarchicus är en räka som fiskas i de djupa arktiska haven.  Genom ett flertal tillverkningsprocesser uppstår en restprodukt som kallas Calanus hydrolysate och detta pulver används i VitalChew-produkterna. Innehållet per VitalChew är 2 % av den totala tuggbiten. Hundar, men även katter, älskar denna nya smak. Företaget Calalanus AS från Norge samarbetar med forskningsinstitut och myndigheter för att försäkra sig om utveckling av hållbart fiske av Calalanus finmarchicus, inom säkra gränser som satts av miljön.
Ja, fiskoljan som används i VitalChew är helt säker. De vanliga föroreningarna som finns i fiskolja, som tungmetaller och PCB, är färre än i naturlig fiskolja och under samtliga europeiska och amerikanska myndighetskrav, och många av föroreningarna i slutprodukten är under mätbara nivåer. Utöver detta kommer fiskoljan vi använder från hållbart fiske. Detta innebär att den är styrd av de striktaste myndighetskontrollerna. Om du behöver kan vi skicka Ursprungsintyg från fiskoljeleverantöre(n)/(rna) till dig.
Den fisk som används i VitalChew kommer från makrill, sardiner och ansjovis som fångas i haven runt Peru, Marocko, Turkiet och Chile. Genom att ha 100% kontroll över leveranskedjan har vi fullständig spårbarhet av fiskoljan. Som en medlem i GOED association vet vi att fisken som fångas på det så kallade hållbara sättet vilket betyder att det inte finns någon risk för utfiskning.
VitalChew ska förvaras i rumstemperatur vilket vanligen är upp till 25 °C. När du har utsatt dina VitalChew för höga temperaturer som de under sommaren eller i en bil kommer de att smälta och bli flytande. Det här är inget problem och försämrar inte effekten hos VitalChew. Du kan enkelt återställa processen genom att lägga in din förpackning med VitalChew i kylen i några timmar tills den återgår till sitt fasta format igen. Det är säkert att använda dina VitalChew igen.
Nej, det gäller inte VitalChew. Härskenheten hos fiskoljan betyder att oljan har kommit i kontakt med luft (syre) och när detta händer oxideras fiskoljan. Varje gång du öppnar en flaska med flytande fiskolja kommer den i kontakt med luft och det kommer att oxidera din produkt mer. Du märker tydligt av detta eftersom produkten kommer att börja lukta allt värre. VitalChew skyddas från oxidering under framställningsprocessen av kväve. Utöver detta så förseglas VitalChew omedelbart i blisterförpackningen och varje dos skyddas från syre, fukt och ljus. Det garanterar fräschheten hos varje dos VitalChew.
Ja, VitalChew är en idealisk produkt att ta med sig, till skillnad från t.ex. fiskolja som behöver hållas undan från solljus och förvaras svalt,  t.ex. i kylskåp.
x

Hej – Jag heter Buster!
Jag älskar smaken av VitalChew!
Jag äter en varje dag!