VitalChew är hälsa för din hund - helt enkelt

Vad är VitalChew?

VitalChew er en ny serie fiskoljebaserade fodertillskott till hundar. De fyra varianterna av VitalChew innehåller var för sig höga nivåer av EPA och DHA fettsyror samt viktiga vitaminer och mineraler. De fyra varianterna är riktade till hundar med olika tillstånd, storlekar och livsfaser.

Den unikt höga mängden fiskolja med essentiella omega-3 fettsyror gör att din hund får maximal effekt av VitalChew.

Därför är fiskolja bra för din hund

Det är viktigt att kosten för djur (och människor) innehåller fett. Detta beror på att kosten är den enda källan till ett antal fettsyror som hunden själv inte kan producera men också inte kan leva utan. De fettsyror som vi bara kan få via kosten kallas essentiella fettsyror. EPA och DHA som finns i omega-3 är sådana essentiella fettsyror.

Undersökningar visar till eksempel att DHA är vigtig för normal utveckling av nervsystemet, syn och hörsel hos valpen. Det betyder att en valp, som får VitalChew Puppy Health med särskilt hög DHA-nivå, får optimala utvecklingsmöjligheter.

Fiskolja med höga nivåer av EPA och DHA fettsyror

Många fodertillskott på marknaden idag är baserade på fiskolja med fördelningen 18% EPA och 12% DHA. Det betyder att traditionella fiskoljebaserade tillskott till hund endast har en samlad koncentration på bara 30% EPA/DHA. Många andra tillverkare blandar också in billiga vegetabiliska oljor utan samma goda effekt som fiskolja. Som jämförelse använder vi fraktionerade och koncentrerade fiskoljor i en samlad koncentration av hela 60% EPA/DPA i VitalChew.

För att stödja leder och rörelsapparaten har hundar behov av högre mängd av EPA. Därför innehåller VitalChew Joint + Mobility en fiskolja med med 50% EPA och 10% DHA. För att stödja valpens utveckling eller underhåll till senior finns ett behov av större mängd DHA. Därför innehåller VitalChew Puppy och Senior 10% EPA och 50% DHA.

De fyra olika varianterna med riktat innehåll av VitalChew är utvecklat för för att stödja hundens olika tillstånd och livsfaser.

Utvecklad av veterinärer

VitalChew är utvecklad i samarbete med Dr. Ronald Jan Corbee (DVM, Ph, Dipl ECVCN). Med stöd för hans forskning och resultat har vi utvecklat VitalChew. Det finns därmed vetenskapliga undersökningar som ligger till grund för ingredienserna och förhållandet mellan EPA och DHA (fettsyror som gagnar hälsa), vitaminer och mineraler i respektive de fyra varianterna av VitalChew.

Dr. Ronald Jan Corbee arbetar inom området komparativ veterinär nutrition vid universitetet i Uterecht, ett av de mest erkända veterinära universiteten i Europa.

Enkelt för dig och sunt för din hund

Lätt att ge
En förpackning innehåller 30 tuggbara geltabletter. Du trycker enkelt ut en VitalChew geltablett från blisterförpackningen och ger den till din hund som en godbit. Nu är det slut med luktande fiskoljor som kan kladda ner både köksbord, golv, kläder och annat.

Lång hållbarhet
VitalChew levereras i luftäta och styck-indelade blisterförpackningar. Detta garanterar lång hållbarhet eftersom tabletterna ej utsätts för luft. I jämförelse är det risk att fiskoljan börjar lukta efter bara några få veckor och därmed måste kasseras.

Hög effekt genom uthållighet
Bästa sättet att säkra en god effekt är att komma ihåg korrekt dos varje dag under en sammanhängande period. VitalChew geltabletter är mycket enkel att dosera. Eftersom VitalChew inte luktar, är enkel att hantera och har lång hållbarhet kommer man ihåg att ge VitalChew – varje dag! Detta, tillsammans med de höga nivåerna av EPA och DHA fettsyror, gör att din hund får maximal effekt av VitalChew.

Har du frågor? Gå till vår FAQ

x

Hej – Jag heter Buster!
Jag älskar smaken av VitalChew!
Jag äter en varje dag!